24 Mart 2010 Çarşamba

Tarcinli Temel Kurabiye

Hem yapımı basit hem de hızlı pişen kurabiyelere ne dersiniz? Üstelik kolay şekil alan hamur ile butik kurabiyelere de dilediğiniz şekli verebileceksiniz...

Butik kurabiye için verilen temel kurabiye hamurları ile çalışmak çok zor. Özellikle, hamurun her fırsatta kum gibi dağılması moral bozucu ve fazladan zaman harcamaya neden oluyor. Bu tarif bence kurtarıcı bir tarif oldu. Kesinlikle öneririm. Bol tarçınlı olursa sıcak şarabın yanında harika olabilir :)

Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
3/4  çay bardağı nişasta
1 yumurta 
1 paket kabartma tozu ( butik kurabiye çalışacaksanız, kabarmayı engellemek için kabartma tozu kullanmayın.)
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
İstege bağlı (kalorisi az oldu daha fazla olsun diyenlere:) ) badem yada fındık ezmesi
2 tatlı kaşığı tarçın


Pudra şekerini ve margarini  özleşene kadar yoğuruyoruz. Mikserimizin yoğurma aparatı bu iş için oldukça uygun. Daha sonra sırasıyla yumurta, fındık yada fıstık ezmesi ile 1 dakika daha yoğurduktan sonra unu ve diğer malzemeleri ekliyoruz. Yoğurulan hamuru 45 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra istediğimiz kalıplarla şekil veriyoruz. Ben kurabiyelerin içini çikolata ve kuşburnu ezmesi ile doldurduğum. Kurabiyelerin alt kısımlarını yuvarlak bir kalıpla kestikten sonra 170C deki fırında 15 dakika pişirdim. Daha sonra aynı kalıbın içini daha küçük bir kalıpla keserek, üst kısımlarını pişirdim. Altta kalan kurabiyenin üzerine erittiğim çikolatayı sürdüm, üstüne de kalıplara kesilip pişirilmiş diğer paraçayı koydum. Aynı işlemi kuşburnu ezmesi ile de tekrarladım. Siz de diğer reçel marmelat ve çikolatalar ile çalışabilirsiniz. Şekillendirmek de yine hayal gücünüze kalmış..Tarif, Müge Hanım'ın tarifi baz alınarak yapılmış ancak üzerinde bazı küçük değişikler yapılmıştır.  


                        

                                              








1 yorum:

LimOn BuTik MuTfaK   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP