14 Şubat 2010 Pazar

Fırında Çipura



Kolay ama bir o kadar da lezzetli bir  kurtarıcı...


Malzemeler 


2 adet büyük boy çipura
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 adet patates
2 adet soğan
3-5 diş sarımsak
3-5 defne yaprağı
Tuz, tane karabiber, toz karabiber.


Çipuraları yıkayıp suyunu süzün. Temizlenirken ikiye ayrılmış balıkların arasına tuz karabiber, bir miktar tereyağı ve 1-2 adet defne yaprakları ile doldurun. Tepsiye balıkları yerleştirin.  Balıkların üzerini verev şekilde çizin ve çizdiğinizde oluşan boşlukların üzerine 1-2 diş sarımsak yerleştirin. Balıkların üzerine ve çevresine  halka halka doğranmış soğanı ve patatesi yerleştirin. Üzerine tuz, tane ve toz karabiber ilavesi yapın. Geri kalan defne yaprakları ile tereyağını da ilave ettikten sonra, balıkların üzerine zeytinyağ gezdirin. 200C derece  öncden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Biraz çıtır bir balık ve patates isteniliyorsa son 10 dakika fırının turbo kısmını çalıştırmak iyi bir fikir olabilir.


Gayet lezetli  ve bir o kadar sağlıklı bir tarif. Yanında güzel bir salata ve dilerseniz beyaz bir şarapla çok hoş ve keyifli bir yemek.. Afiyet ve sağlık kaynağı olsun :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LimOn BuTik MuTfaK   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP