
14 Şubat 2010 Pazar
Fırında Çipura
Kolay ama bir o kadar da lezzetli bir kurtarıcı...
Malzemeler
2 adet büyük boy çipura
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 adet patates
2 adet soğan
3-5 diş sarımsak
3-5 defne yaprağı
Tuz, tane karabiber, toz karabiber.
Çipuraları yıkayıp suyunu süzün. Temizlenirken ikiye ayrılmış balıkların arasına tuz karabiber, bir miktar tereyağı ve 1-2 adet defne yaprakları ile doldurun. Tepsiye balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini verev şekilde çizin ve çizdiğinizde oluşan boşlukların üzerine 1-2 diş sarımsak yerleştirin. Balıkların üzerine ve çevresine halka halka doğranmış soğanı ve patatesi yerleştirin. Üzerine tuz, tane ve toz karabiber ilavesi yapın. Geri kalan defne yaprakları ile tereyağını da ilave ettikten sonra, balıkların üzerine zeytinyağ gezdirin. 200C derece öncden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Biraz çıtır bir balık ve patates isteniliyorsa son 10 dakika fırının turbo kısmını çalıştırmak iyi bir fikir olabilir.
Gayet lezetli ve bir o kadar sağlıklı bir tarif. Yanında güzel bir salata ve dilerseniz beyaz bir şarapla çok hoş ve keyifli bir yemek.. Afiyet ve sağlık kaynağı olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
- aydanur
- 1982 doğumlu,mühendis. Kendine ait nacizane ekmek teknesi olan mühendislik ofisinde çalışıyor... Ohio State University' de doktora yapıyor...Hayvanları, doğayı, kahveyi, limon agacini, evini cok seviyor... kendine gore varlıgı ile bu dunyada yer bulmaya calışıyor, her canlı varlık gibi... lbm@hotmail.com.tr
Bu Blogda Ara
Blog Arşivi
Her Zaman Favorilerim
Blog Mutfak
-
-
Summertime Sweets10 ay önce
-
Passion Fruit’lu Karamel5 yıl önce
-
-
-
-
İftar Sofraları 20159 yıl önce
-
PEMBE GÜLLÜ NİŞAN PASTASI9 yıl önce
-
-
MEVLÜT KURABIYELERI10 yıl önce
-
-
TARÇINLI TOP KURABİYE11 yıl önce
-
-
-
Taze patatesin iki hali12 yıl önce
-
-
-
-
Acı Biber turşusu13 yıl önce
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder