24 Şubat 2010 Çarşamba

Diabetik Havuçlu Kek

Amaçlarımdan bir de diabetikler için alternatifler üretmek, var olan alternatif yiyecekleri sizlere ulaştırmaktı.
İşte bunlardan biri de havuçlu kek ..

Malzemeler:

2 yumurta
3/4  su bardağı ısıya dayanıklı tatlandırıcı
1 cay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 su rendelenmiş bardağı havuç
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 su bardağı kepek unu
Biraz tarçın, isteğe göre yaban mersini

2 yumurta ile tatlandırıcıyı yumurta sarıları beyaza dönünceye kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve tarçını ekleyin bir iki kez daha karıştırın. Daha sonra sütü ve rendelenmiş havucu ilave edip bunlarla da bir kez daha karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve yaban mersinini de  ilave edin. İçeriğindeki sentetik tatlandırcıdan dolayı kekinizin müthiş kabarmasını beklemeyin. Onun için daha küçük bir kapta pişirmek ideal olabilir. Ben 20x20cm  lik bir kalıpta pişirdim. Tarçının ve yaban mersininin, şekerin dengelenmesinde yardımcı besinler olması kekimizin gönül rahatlığı ile yenmesini sağlasa da glisemik indeksinin yine de yüksek bir besin olduğu unutulmamalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LimOn BuTik MuTfaK   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP