1 Şubat 2010 Pazartesi

Şeker Hamuru, Gelsin Denemeler ve Sonuçları








Benim gibi acemi ve yeni başlayan birisi için meraklı ve heyecanlı gecen bir deneme evresinden sonra harcadığım malzemeler ve sonuçları....
Marshmallowla şeker hamuru yapmak için üç nedenim oldu.. Birincisi bol bol marshmallow alabileceğim metro gross evimin 100m  yakınında ikincisi glukoz ve jelatin bulma derdim yok üçüncüsü ise kıvam tutturma derdi ile uğraşmıyorum ... 300 gr lık paketler halinde aldığım renkli ve beyaz marshmallowlar işimi görmeye yetti..
Gelelim denemelerime ve sonuçlarına...Büyük an :)))








Ben de google a "marhsmallow şeker hamuru"  yazdığımda önüme çıkan ilk site Ayşe Yaman'ın sitesi idi. 
Siteden tarifi aldım. Mikrodalga kullanarak erittiğim turuncu marshmallowları, pudra şekeri ile hamur haline getirmeye çalıştım ama suyunu sanırım biraz fazla kaçırdım ki çok zor kendini toparladı. Çok fazla pudra şekeri eklemek zorunda kaldığım için hamur istediğim kalitede olmadı. Ayrıca pudra şekeri de kalın olunca sanki içinde şeker kristali olan yumuşak bir malzeme elde ettim. İkinci deneme hamurunu da yapmak için 100 gr civarında yeşil marshmallowları kullandım. Ona göre ilave malzemeleri oranlayıp
hamuru oluşturdum. Bu çok daha iyi oldu. Ziyan olmasın dedim ve deneme amacı ile az miktarlarda
malzeme kullanmaya çalıştım. Ama bunun yoğurma sırasında çok  yorucu olduğunu itiraf etmeliyim.
Kıvam vermeye çalıştığınız küçük bir hamur sizi çok yoruyor. Sabaha el bileğinizin ağrısıyla uyanma
şansınız çok yüksek.:))) 
Tüm bu sorunları ve deneyimleri arkamda bırakarak beş gün sonra ofisten eve dönüşte 1 paket -300gr- aldığım marshmallow u ve ince olduğuna karar verdiğim 1kg pudra şekeri ile eve geldim. Akşam yemeği sonrası kahve ile günün kritiğini eşimle yaptıktan sonra mutfağa girdim. Yorgunluğuma rağmen marshmallowlar la bir deneme daha dedim ve işe koyuldum. 

Malzemeler :
300 gr Marshmallow
600 gr pudra şekeri
3 kaşık su 
Tuz 

 


Marshmallowları mikrodalgada  erittim. Üzerine su, tuz ve  bir miktar pudra şekerini ilave edip kaşıkla karıştırdıktan sonra  hamuru sert zemine alıp  geri kalan pudra şekeri ile yoğurmak üzere devam ettim. Yaklaşık 15 dakikalık güzel bir yoğurma evresinden sonra  gayet kıvamlı bir şeker hamuru elde ettim.
Hamurdan bir miktar ayırdım. Diğer kısmını ise aktardan aldığım toz gıda boyaları ile renklendirdim. Renklendirme aşamalarında homojen renklendirmenin dışında neler yapabillirim diye deneysel çalışmalarım da oldu :))) Şekil 1a  Gıda boyası yerine beyaz hamura renkli şeker pasta süsü ilave ettim. Farklılıklarla neler yapabilirim dedim... Sonra denediğim ilk hamurlardan  yeşil şeker hamurunu değerlendirmek amacı ile işe koyuldum. Silikon bir kek kalıbının tabanını şeker hamuru ile kapladım ve kalıbın şeklini elimle vermeye çalıştım. Daha sonra içine hazır pasta tabanından bir parça alarak doldurdum ve 3 saat buzlukta beklettim.. Sonuç aşağıda.. :))) Şekil 1b 
Bakalım neler çıkacak ortaya...:))
     
Şekil 1.a                                                                   Şekil 1.b 














3 yorum:

  1. İlginç bir deneyim olmuş gerçekten, zor olandan başlamışsınız..:)

    Denemekten vazgeçmeyin derim mutlaka mükemmeli yakalarsınız.

    sevgiler

    Bloğunuz yeni sanarım, hayırlı olsun .

    YanıtlaSil
  2. Evet bencede (zor olan),tabiki hiç birşey denemeden yapılmaz,başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil

LimOn BuTik MuTfaK   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP